Zasielame po dohode, osobný odber v Michalovciach - Vihorlatská 3 /zvarex/
Prečo pravý včelí med kryštalizuje, stáva sa hustým "cukornateje"
Kvalitný a pravý včelí med kryštalizuje vždy, je to prirodzená vlastnosť medu a známka jeho pravosti a kvality - je to čistý produkt včely medonosnej.
Kryštalizácia medu je spôsobená vyšším obsahom glukózy, ktorá má špecifickú vlastnosť vytvárať kryštály, naopak vyšší obsah fruktózy spôsobuje že med si zachová tekutý stav dlhšie.
Ak chcete "rozpustiť med" treba pamätať na to, že pri zahrievaní nesmie teplota medu prekročiť 40 stupňov inak stratí svoje liečivé účinky !
Pokiaľ rozpúšťate med pri vyššej teplote, ničí sa jeho antibakteriálna a biologická aktivita.
Platí to aj pri sladení čaju medom, pridávať len do teplého čaju nie horúceho.